obrazok zahlavie

Linecké koláčiky

Potrebujeme: 
300 g hladkej múky špeciál 
200 g slovenského masla s SK Oválom 
100 g práškového cukru 
 2 ks žĺtok 
2 ČJ citrónovej kôry 
1 balíček vanilkového cukru 
2 ČJ prášku do pečiva 
Džem podľa chuti 
50 g práškového cukru
Kvapku rumu 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
Ingrediencie na cesto spolu spracujeme. Cesto si na lopári vyvaľkáme. Na plech si uložíme fóliu na pečenie, alebo papier na pečenie. Vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 3 mm. Vykrajujeme plné tvary a tvary s dierkami. Malo by byť na počet rovnako plných aj s dierami. Pečieme približne 7 minút vo vyhriatej trúbe na 170 °C. Koláčiky by mali byť pekné a svetlé. Vyberieme z trúby pri zružovení okrajov koláčikov. Koláčiky s otvormi po vybratí z trúby posypeme cez sitko práškovým cukrom. Koláčiky necháme vychladiť. Koláčiky, ktoré sú plné, potrieme zohriatym lekvárom s kvapkou rumu. Navrch ukladáme pocukrované kúsky. Dobrú chuť!