obrazok zahlavie

Syrovo-cesnakový chlieb

Na cesto potrebujeme:
500 g hladkej chlebovej múky 
300 ml vlažnej voda 
40 ml oleja
2 ČL  sušeného droždia
2 ČL soli
1 ČL cukru

Navrch: 
5 strúčikov cesnaku
100 ml olivového oleja 
petržlenovú vňať 
slovenský syr s SK Oválom
 
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup:
Do misky pridáme cukor, múku, soľ a sušené droždie. Spolu zmiešame a postupne pridávame olej a vodu z čoho vymiesime cesto, ktoré necháme približne hodinu kysnúť. Medzitým, nakrájame petržlenovú vňať a nastrúhame si cesnak. Pridáme do misky spolu aj s olivovým olejom. Pripravené vykysnuté cesto rozvaľkáme, a dáme na plech na ktorom ho nakrojíme a necháme ešte 20 minút podkysnúť. Na pripravené cesto nanesieme cesnakovú zmes a navrch posypeme syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre približne na 180°C cca 40-45 minút. Následne môžeme servírovať. Dobrú chuť.