Na cesto potrebujeme:
500 g hladkej chlebovej múky
300 ml vlažnej voda
40 ml oleja
2 ČL sušeného droždia
2 ČL soli
1 ČL cukru
Navrch:
5 strúčikov cesnaku
100 ml olivového oleja
petržlenovú vňať
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Do misky pridáme cukor, múku, soľ a sušené droždie. Spolu zmiešame a postupne pridávame olej a vodu z čoho vymiesime cesto, ktoré necháme približne hodinu kysnúť. Medzitým, nakrájame petržlenovú vňať a nastrúhame si cesnak. Pridáme do misky spolu aj s olivovým olejom. Pripravené vykysnuté cesto rozvaľkáme, a dáme na plech na ktorom ho nakrojíme a necháme ešte 20 minút podkysnúť. Na pripravené cesto nanesieme cesnakovú zmes a navrch posypeme syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre približne na 180°C cca 40-45 minút. Následne môžeme servírovať. Dobrú chuť.