obrazok zahlavie

Cesnačka so syrovými knedličkami

Potrebujeme:
3 PL olivový olej
1 ks väčšia cibuľa
7 strúčikov cesnak
1,5 litra voda alebo zeleninový vývar
podľa chuti soľ, mleté čierne korenie

Syrové knedličky:
100 g údená mozzarella s SK OVÁLOM
150 g zmäknuté maslo s SK OVÁLOM
2 ks vajce
1/2 KL soľ
200 g hladká múka
1,5 KL kypriaci prášok

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.

Postup:
Vo väčšom hrnci zahrejeme olej, pridáme na drobno nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak. Spolu restujeme 2 minútky, zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme podľa chuti a privedieme k varu. Zakryté necháme variť. Medzitým si pripravíme syrové knedličky: údenú mozzarellu postrúhame na strúhadle a vymiešame spolu so zmäknutým maslom a celými vajíčkami. Do zmesi potom primiešame soľ, postupne pridávame múku, ktorú sme premiešali s kypriacim práškom a rukou vypracujeme celistvý bochník. Z neho postupne odoberáme malé kúsky a v dlaniach tvarujeme guličky. Knedličky postupne vkladáme do vriacej polievky a zakryté varíme ešte asi 15 minút.