obrazok zahlavie

Škoricová horúca pochúťka

Potrebujeme: 
200 ml polotučného slovenského mlieka s SK Oválom 
70 g horkej čokolády 
1 ČL mletej škorice 
1 ČL trstinového cukru 
1 ČL vanilkovej pasty 
1 slovenská smotana na šľahanie s SK Oválom 
1 šľahačku v spreji 
Mandle a škorica na dozdobenie 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
Do hrnca nalejeme mlieko a pridáme kúsky čokolády. Na miernom ohni necháme čokoládu rozpustiť v mlieku za občasného miešania. Pridáme cukor, mletú škoricu a vanilkovú pastu. Čokoládu privedieme k varu a vlejeme do nej smotanu na šľahanie. Necháme prejsť varom a ešte chvíľu miešame, kým čokoláda trocha nezhustne. Čokoládu nalejeme do pohárov, ozdobíme šľahačkou, mletou škoricou a kúskami mandlí.