Potrebujeme:
200 ml polotučného slovenského mlieka s
SK Oválom 70 g horkej čokolády
1 ČL mletej škorice
1 ČL trstinového cukru
1 ČL vanilkovej pasty
1 šľahačku v spreji
Mandle a škorica na dozdobenie
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Do hrnca nalejeme mlieko a pridáme kúsky čokolády. Na miernom ohni necháme čokoládu rozpustiť v mlieku za občasného miešania. Pridáme cukor, mletú škoricu a vanilkovú pastu. Čokoládu privedieme k varu a vlejeme do nej smotanu na šľahanie. Necháme prejsť varom a ešte chvíľu miešame, kým čokoláda trocha nezhustne. Čokoládu nalejeme do pohárov, ozdobíme šľahačkou, mletou škoricou a kúskami mandlí.