Potrebujeme:
1 kg vykosteného kuracieho mäsa zo stehien
250 ml slovenskej šľahačkovej smotany s
SK Oválom soľ podľa potreby
mleté čierne korenie
vegetu
2 polievkovej lyžice repkového oleja
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Zapekaciu misu si vytrieme olejom a na dno dáme kuracie mäso, osolené, okorenené. Mäsko zalejeme šľahačkovou smotanou, v ktorej sme predom rozmiešali vegetu. Na vrch nastrúhame syr, môžeme dať viacej vrstiev. Pečieme zhruba 45 minút prikryté alobalom na 180 stupňov Celzia. Na zvyšných 15 minút dáme alobal preč, aby sa syr pripiekol zo zlatista. Teplotu môžeme zvýšiť na 220 stupňov. Zapečené kuracie mäso je hotové. Môžeme podávať so zemiakovým pyré, prípadne ryžou podľa chuti.