Potrebujeme:
1,2 kg Hovädzieho mäsa
6 ks väčšej mrkvy
3 ks petržlenu
1 ks väčšieho zeleru
3 ks cibule
4 PL oleja
250 ml slovenskej smotany na varenie s
SK Oválom (10%)
200 ml slovenskej kyslej smotany s
SK Oválom (16%)
2 PL červenej mletej papriky paprika
soľ
mleté čierne korenie
5 ks sušenej borievky
2 ks bobkový listov
kryštálový cukor podľa chuti
brusnicová marmeláda
1 ks knedle
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Pripravené hovädzie mäso umyjeme a osušíme. Mrkvu, petržlen, zeler, očistíme, umyjeme, nakrájame na kolieska. Cibuľu taktiež ošúpeme a nakrájame na kocky. Do hrnca dáme olej, na ňom opražíme cibuľu. Mäso na panvici poopekáme zo všetkých strán. Na cibuľke opražíme pár sekúnd mletú červenú papriku, pridáme nakrájanú zeleninu a mierne poopekáme. Neskôr pridáme borievky, bobkový list, osolíme, okoreníme, pridáme mäsko, zalejeme vriacou vodou a necháme dusiť. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho z hrnca. Ponorným mixérom pomixujeme rozvarenú zeleninu. Pridáme lyžicu kryštálového cukru, smotanu aj šľahačku a zamiešame a počkáme na prevretie. Zatiaľ si pokrájame mäso na plátky a nachystáme na tanier. Keď je omáčka hotová môžeme servírovať. Na vrch môžeme pridať brusnicovú marmeládu.