obrazok zahlavie

Obľúbená sviečková

Potrebujeme:
1,2 kg Hovädzieho mäsa 
6 ks väčšej mrkvy 
3 ks petržlenu 
1 ks väčšieho zeleru 
3 ks cibule 
4 PL oleja 
250 ml slovenskej smotany na varenie s SK Oválom (10%) 
200 ml slovenskej kyslej smotany s SK Oválom (16%) 
2 PL červenej mletej papriky paprika 
soľ 
mleté čierne korenie 
5 ks sušenej borievky 
2 ks bobkový listov 
kryštálový cukor podľa chuti
 brusnicová marmeláda 
1 ks knedle

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
Pripravené hovädzie mäso umyjeme a osušíme. Mrkvu, petržlen, zeler, očistíme, umyjeme, nakrájame na kolieska. Cibuľu taktiež ošúpeme a nakrájame na kocky. Do hrnca dáme olej, na ňom opražíme cibuľu. Mäso na panvici poopekáme zo všetkých strán. Na cibuľke opražíme pár sekúnd mletú červenú papriku, pridáme nakrájanú zeleninu a mierne poopekáme. Neskôr pridáme borievky, bobkový list, osolíme, okoreníme, pridáme mäsko, zalejeme vriacou vodou a necháme dusiť. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho z hrnca. Ponorným mixérom pomixujeme rozvarenú zeleninu. Pridáme lyžicu kryštálového cukru, smotanu aj šľahačku a zamiešame a počkáme na prevretie. Zatiaľ si pokrájame mäso na plátky a nachystáme na tanier. Keď je omáčka hotová môžeme servírovať. Na vrch môžeme pridať brusnicovú marmeládu.