obrazok zahlavie

Cuketové placky

Potrebujeme:
1 ks väčšej cukety 
1 ks cibule 
2 strúčiky cesnaku 
2 ks vajec 
slovenského tvrdého syra s SK Oválom 
čerstvú petržlenovú vňať 
čerstvý kôpor 
čierne mleté korenie 
drvenú rascu 
soľ 
jemnú strúhanku 
polohrubú múku 
hladkú múku 
olej na vyprážanie 
slovenský biely jogurt s SK Oválom 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
V miske vymiešame ošúpanú a dužiny zbavenú cuketu nastrúhanú v mixéri, spolu s cibuľou a cesnakom. Osolíme a nechám chvíľu odstáť. Do toho rozbijeme vajcia, pridáme podľa vlastnej chuti nastrúhaný tvrdý syr, čerstvú nasekanú petržlenovú vňať aj kôpor. Taktiež čierne mleté korenie, a drvenú rascu. Všetko spolu riadne premiešame. Následne zahustíme jemnou strúhankou a polohrubou aj hladkou múkou. Z cesta na panvici vyformujeme placky a vyprážame na oleji z obidvoch strán. Uložíme ich najskôr na kuchynský obrúsok. K cuketovým plackám môžeme pridať biely jogurt s troškou nakrájanej čerstvej petržlenovej vňate.