Potrebujeme:
1 ks väčšej cukety
1 ks cibule
2 strúčiky cesnaku
2 ks vajec
čerstvú petržlenovú vňať
čerstvý kôpor
čierne mleté korenie
drvenú rascu
soľ
jemnú strúhanku
polohrubú múku
hladkú múku
olej na vyprážanie
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
V miske vymiešame ošúpanú a dužiny zbavenú cuketu nastrúhanú v mixéri, spolu s cibuľou a cesnakom. Osolíme a nechám chvíľu odstáť. Do toho rozbijeme vajcia, pridáme podľa vlastnej chuti nastrúhaný tvrdý syr, čerstvú nasekanú petržlenovú vňať aj kôpor. Taktiež čierne mleté korenie, a drvenú rascu. Všetko spolu riadne premiešame. Následne zahustíme jemnou strúhankou a polohrubou aj hladkou múkou. Z cesta na panvici vyformujeme placky a vyprážame na oleji z obidvoch strán. Uložíme ich najskôr na kuchynský obrúsok. K cuketovým plackám môžeme pridať biely jogurt s troškou nakrájanej čerstvej petržlenovej vňate.