obrazok zahlavie

Vtáčie mlieko

Potrebujeme:
 3 ks vajec
 150 g kryštálového cukru 
500 ml slovenského mlieka s SK Oválom
 5 PL práškového cukru
 200 ml slovenskej smotany na šľahanie s SK Oválom
 1 PL zemiakového škrobu
 Čokoláda, kakao na dozdobenie

 Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.

 Postup:
 Vajíčka si rozdelíme do 2 misiek kde do jednej dáme žĺtky a do druhej bielky. Bielka zmiešame s kryštálovým cukrom a nad vodným kúpeľom miešame, pokým sa nám všetok použitý cukor nerozpustí. Pripravenú zmes šľaháme ideálne pomocou kuchynského robota približne 5 minút. Po dobe 5 minút začneme postupne pridávať 2 PL práškového cukru čím docielime tuhý sneh. Slovenské mlieko najeme do pripraveného hrnca a dáme variť. Keď sa nám mlieko dostane do varu, začneme pridávať pomocou lyžíc obláčiky pripravovaného snehu. Približne 1 minútu necháme povariť a opatrne otočíme na druhú stranu, ktorú taktiež necháme minútu variť. Uvarené obláčiky vyberieme pomocou sitka a dáme do čistej nádoby. Slovenskú smotanu dáme zohrať do hrnca a zatiaľ žĺtky zmiešame s 3 PL práškovým cukrom a zemiakovým škrobom. Do zmesi zo žĺtok za stále miešania vylejeme horúcu smotanu a potom túto zmes znova prelejeme naspäť do hrnca, kde sa zohrievala smotana. Necháme variť a keď nám puding začne hustnúť, prilejeme odložené mlieko ktoré prilievame postupne, pokým nedosiahneme požadovanú konzistenciu. Potom odstavíme. Pripravený puding rozdelíme do misiek, pridáme obláčiky a nakoniec posypeme nastrúhanou čokoládou alebo kakaom.