obrazok zahlavie

Krupicová kaša s ovocím

Potrebujeme:
800 ml slovenského mlieka s SK Oválom 
200 ml (33 %) slovenskej smotany na šľahanie s SK Oválom 
100 g detskej krupice 
2 PL krupicového cukru 
Štipka soli 

Navrch: 
4 PL slovenského masla s SK Oválom 
čerstvé ovocie podľa výberu 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.

Postup:
 V pripravenom hrnci postupne pridávame mlieko, smotanu, krupicu, cukor, soľ a necháme asi 15 minút postáť. Potom privedieme do varu, a na miernom ohni za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Hotovú kašu rozdelíme do misiek, zalejeme rozpusteným maslom. Nakoniec ozdobíme podľa chuti čerstvým ovocím. Každý si svoju porciu môže ešte dosladiť.