obrazok zahlavie

Zelené syrové placky

Potrebujeme: 
200 g slovenského tvrdého syra 
1 kg cukety 
6 PL hladkej múky 
2 cibule 
3 vajcia 
soľ 
čierne korenie 
čerstvé bylinky podľa chuti 
slnečnicový olej 

Postup: 
Cuketu ošúpeme, prekrojíme a vydlabeme z nej jadierka. Nastrúhame ju nahrubo, osolíme a necháme asi 15 minút odstáť, potom ju dôkladne vyžmýkame. Tvrdý syr postrúhame a cibuľu nakrájame na malé kocky. Cibuľku opražíme na panvici na troche oleja dozlatista. Potom ju spolu so syrom zmiešame s cuketou. Do zmesi pridáme múku a vajcia a dôkladne premiešame, ochutíme soľou, čiernym korením a pokrájanými bylinkami. Na panvicu s rozohriatym olejom naložíme lyžicou menšie placky. Vypražíme ich z oboch strán do zlatohneda. Podávame samé alebo so slovenskou kyslou smotanou a čerstvými paradajkami.