obrazok zahlavie

Zelené palacinky

Potrebujeme: 
200 g čerstvého špenátu 
100 g hladkej múky 
140 ml slovenského mlieka 
100 ml vody 
2 vajcia 
2 PL oleja
½ ČL soli 

Postup: 
Umytý špenát sparíme, aby zmäkol. Potom ho jemne vyžmýkame, aby sme z neho odstránili prebytočnú vodu. Špenátové listy s trochou mlieka rozmixujeme ponorným mixérom na hladkú kašu. Všetky ostatné suroviny zmiešame a pridáme aj rozmixovaný špenát. Cesto by malo by o hustejšie ako na obyčajné palacinky. Dáme ho odpočívať do chladničky na 15 minút. Potom na horúcej panvici s trochou oleja robíme tenké palacinky. Môžeme podávať napríklad s bielym jogurtom a banánom, alebo naopak s cottage cheese a opraženou cibuľkou.