obrazok zahlavie

Kokosové laskonky

Potrebujeme na laskonky: 
6 vaječných bielkov 
100 g kokosu 
400 g kryštálového cukru 

Potrebujeme na plnku: 
150 g kryštálového cukru 
100 ml vody 
400 ml slovenského mlieka 
2 balíčky Zlatého klasu 
250 g slovenského masla 

Postup: 
Bielky s kryštálovým cukrom šľaháme vo vodnom kúpeli nad parou do tuhej peny cca 15 minút. Necháme mierne vychladnúť a primiešame kokos. Na plech dáme papier na pečenie a pomocou šablóny tvarujeme laskonky. Pečieme pri teplote 115 °C približne 30 minút. Cukor roztopíme na karamel, zalejeme vodou a necháme rozvariť. V mlieku rozmiešame Zlaté klasy, vylejeme do karamelu a uvaríme puding. Necháme vychladnúť a do studeného krému pridáme maslo. Dôkladne vyšľaháme a plníme vychladnuté laskonky. Vrch môžeme ozdobiť napríklad roztopenou čokoládou.