obrazok zahlavie

Krémová cesnaková polievka

Potrebujeme: 
1 cibuľu 
5 zemiakov 
1,5 PL slovenského masla s SK OVÁLOM 
Za hrsť listov medvedieho cesnaku 
100 ml slovenskej smotany na šľahanie s SK OVÁLOM 
mleté čierne korenie 
soľ 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
Cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame na malé kocky. Vo väčšom hrnci roztopíme maslo a opečieme na ňom cibuľu. K opečenej cibuľke pridáme pokrájané zemiaky, zalejeme vodou a varíme do mäkka. Medvedí cesnak umyjeme a nakrájame, následne ho pridáme do hrnca a varíme pár minút do zmäknutia. Potom polievku pomocou tyčového mixéra rozmixujeme. Polievku zjemníme smotanou na šľahanie a dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Krátko povaríme a môžeme podávať. Podávame napríklad s čerstvou pažítkou.