obrazok zahlavie

Vajíčkovo-slaninkový šalát

Potrebujeme: 
ľadový šalát 
hlávkový šalát 
datľové/cherry paradajky
šalátovú uhorku 
papriku
2 vajíčka 
2 plátky slaniny 
2 PL slovenského bieleho jogurtu s SK OVÁLOM 
čerstvo mleté čierne korenie 
mletú červenú papriku 
soľ 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
Vajíčko uvaríme 12-15 minút natvrdo, potom vychladíme, ošúpeme od škrupinky a nakrájame na rovnaké krúžky. Slaninu opražíme na panvici do chrumkava a potom nakrájame na menšie kúsky. Zvyšok zeleniny umyjeme a nakrájame na kusy podľa želania. Pripravíme si porciu zeleniny do misky, osolíme, okoreníme, premiešame. Vrch posypeme kúskami slaniny a uložíme naň krúžky vajíčka, ktoré ešte trochu osolíme a posypeme mletou červenou paprikou. Nakoniec to celé polejeme bielym jogurtom. Môžeme podávať ako prílohu alebo aj ako hlavné jedlo napríklad s chrumkavou hriankou potretou cesnakom a maslom.