obrazok zahlavie

Jarný šalát s bielym syrom

Potrebujeme: 
 Rukolu 
 Cviklu 
 Slovenský biely syr s SK OVÁLOM – ricotta, syr balkánskeho typu 
 Vlašské orechy 

 Na zálievku potrebujeme: 
 1 PL medu 
 2 PL olivového oleja 
 2 PL limetkovej šťavy 
 Soľ a korenie podľa chuti 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
Rukolu so umyjeme, osušíme a dáme do veľkej misy. Cviklu a syr si nakrájame na menšie kúsky. Zálievku pripravíme v menšej miske, kde zmiešame med, olivový olej, limetkovú šťavu, soľ a korenie. Šalát zalejeme pripravenou zálievkou a pridáme vlašské orechy. Poriadne premiešame a podávame.