obrazok zahlavie

Domáci kapustový šalát

Potrebujeme: 
1 hlávku šalátu 
1 väčšiu mrkvu 
¼ zeleru 
1 cibuľu 
1 PL soli 

Na zálievku potrebujeme: 
200 g slovenského bieleho jogurtu 
100 ml slovenskej smotany na šľahanie 
štipku čierneho korenia 
1 KL octu 
2 až 3 PL cukru 

Postup: 
Kapustu nastrúhame na tenké plátky a nakrájame na menšie kúsky. Posolíme a dôkladne premiešame, aby kapusta pustila čo najviac šťavy. Mrkvu očistíme a nastrúhame nahrubo, zeler najemno a cibuľu nakrájame nadrobno. Všetko dôkladne premiešame a pripravíme si zálievku. Slovenský biely jogurt premiešame so slovenskou smotanou na šľahanie. Dochutíme octom, korením a cukrom. Šalát necháme odstáť v chladničke, aby sa všetky chute spojili.