obrazok zahlavie

Vajíčková nátierka s jarnou cibuľkou

Potrebujeme: 
2 vajcia
1 PL slovenského masla s SK OVÁLOM 
2 jarné cibuľky
100 g slovenského plnotučného tvarohu s SK OVÁLOM 
1 ČL plnotučnej horčice 
1/2 ČL soli 
mleté čierne korenie 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup:
Cibuľku umyjeme a nakrájame na jemné krúžky. Vajíčka uvaríme natvrdo, ošúpeme a necháme vychladnúť a potom ich popučíme a zmiešame so soľou. Na panvici roztopíme maslo a orestujeme na ňom bielu časť nakrájanej cibuľky. V miske zmiešame vajíčka, tvaroh, horčicu a čierne korenie. Najlepšie ak necháme nátierku pár hodín odstáť v chladničke, aby sa prepojili chute. Podávame na čerstvom chlebíku alebo na teplej hrianke.