obrazok zahlavie

Vajíčková mrkvazánka

Potrebujeme: 
4 – 5 mrkiev 
5 vajec 
1 cibuľu 
200 – 300 g slovenskej kyslej smotany 
2 PL plnotučnej horčice 
1 ČL kurkumy 
2-3 PL olivového oleja 
čierne korenie 
soľ 

Postup: 
Mrkvy umyjeme, podľa potreby oškrabeme a postrúhame na jemno. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Vajíčka uvaríme natvrdo. Postrúhanú, trochu osolenú mrkvu podusíme na trochu oleja do mäkka. Vychladnutú mrkvu zmiešame s pokrájanými vajíčkami a cibuľou. Potom pridáme smotanu, horčicu, korenie, soľ, olej a premiešame. Smotanu pridávame postupne, aby nebola nátierka príliš riedka. Zmiešanú zmes necháme najlepšie cez noc postáť v chladničke, aby sa všetky chute dobre premiešali. Nátierku podávame s čerstvým pečivom a jemne pokvapkanú citrónom.