obrazok zahlavie

Špenátovo syrový chlebík

Potrebujeme: 
2 strúčiky cesnaku 
2 hrnčeky čerstvého baby špenátu alebo 2/3 hrnčeka mrazeného špenátu 
1/2 hrnčeka slovenského krémového syra 
1/3 hrnčeka strúhaného slovenského tvrdého syra 
1/2 PL sušenej bazalky 
1 ČL sušeného oregana 
kôru z polovice citróna 
4 krajce chleba podľa výberu 
soľ 
maslo 
1 PL oleja 

Postup: 
Z miske zmiešame krémový syr, najemno postrúhaný tvrdý syr, citrónovú kôru, bazalku, oregano, trochu soli a necháme postáť. V panvici rozohrejeme olej, pridáme nadrobno pokrájaný cesnak a za stáleho miešania opekáme 1 minútu. Potom pridáme aj špenát, pokiaľ je čerstvý, necháme ho zmäknúť asi 4 minúty, pokiaľ je mrazený, tak len cca 2 minúty. Hotový špenát necháme vychladnúť a zamiešame ho do syrovej zmesi. Všetky štyri krajce chleba potrieme maslom z jednej strany. Dva krajce položíme maslom dole na horúcu panvicu (tú, na ktorej sme pripravili špenát), oba krajce natrieme plnkou a prikryjeme druhým krajcom, s nenatretou stranou. Chlebíky opekáme 2-3 minúty z oboch strán. Hotové ich prekrojíme na polovicu a ihneď podávame.