obrazok zahlavie

Praženica so syrom

Potrebujeme: 
4 vajcia 
1 menšiu bielu cibuľu
1 PL slovenského masla s SK OVÁLOM
2 PL šľahačkovej smotany 
1 PL rastlinného oleja 
50 g mäkkého slovenského syra s SK OVÁLOM 
soľ 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
Na panvici zohrejeme olej, pridáme maslo a najemno nakrájanú cibuľku. Kým sa cibuľka praží, v miske rozmiešame vajcia so šľahačkovou smotanou a soľou. Keď je cibuľka zlatohnedá, znížime plameň na sporáku, prilejeme do panvice rozmiešané vajíčka a jemne ich miešame. Praženica je hotová, keď je ešte jemne mokrá. Panvicu odstránime zo sporáka, praženicu ešte raz premiešame a naberieme ju na tanier, aby sa zatavilo varenie. Mäkký syr roztrháme na malé kúsky na praženicu a ten sa jej zostatkovým teplom jemne roztopí. Praženicu podávame so zeleninou podľa chuti.