Potrebujeme na pagáče:
250 g slovenskej bryndze
500 g polohrubej múky
250 g slovenského masla
2 celé vajcia
1 kypriaci prášok
sezamové semienka
soľ
Potrebujeme na naplnenie:
obľúbenú šunku alebo salámu
slovenský tvrdý syr
cherry paradajky
l
istový šalát
majonézu
Postup:
V miske zmiešame múku a kypriaci prášok do pečiva, pridáme k tomu maslo, bryndzu, jedno vajce, soľ a poriadne premiešame až do hladkého cesta. Cesto v miske zakryjeme a dáme odpočívať do chladničky na pol hodinu. Tam jemne zväčší svoj objem, potom ho môžeme na pomúčenej doske rozvaľkať na hrúbku 2 cm a vykrajujeme kolieska. Pagáčiky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamovými semienkami. Pečieme na 180°C asi 15 minút, kým nezískajú zlatohnedú farmu. Pagáčiky necháme pred plnením úplne vychladnúť. Potom ich prekrojíme na polovicu, na spodok uložíme kúsok šalátu, potrieme ho trochou majonézy, poukladáme koliesko cherry paradajky, malý štvorček syra a kúsok šunky, vnútro vrchnej polky pagáčika opäť potrieme majonézou a malý hamburger zatvoríme. ihneď podávame, aby nám malé hamburgery neobschli.