obrazok zahlavie

Kurací perkelt

Potrebujeme:
cestoviny podľa chuti
kuracie prsia
4 PL oleja
1 PL sladkej papriky
1 balenie slovenskej smotany na šľahanie
soľ
2 cibule
petržlenovú vňať

Postup:
Kuracie prsia umyjeme, nakrájame a osolíme. Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a podusíme vo väčšom hrnci na rozpálenom oleji. Pridáme červenú papriku, premiešame a prilejeme pohár vlažnej vody. Pridáme kuracie mäso a podlejeme vodou podľa potreby. Osolíme a dusíme približne 45 minút. Zatiaľ si uvaríme cestoviny v osolenej vriacej vode podľa návodu na obale. Následne do perkeltu primiešame slovenskú smotanu na šľahanie a necháme krátko prejsť varom. Môžeme dochutiť nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou.