obrazok zahlavie

Hríbové hrianky

Potrebujeme: 
4 krajce chleba 
hrsť malých šampiňónov 
2 strúčiky cesnaku 
slovenské maslo 
sušenú bazalku 
čierne korenie 
soľ 

Postup: 
Šampiňóny umyjeme a očistíme. Cesnak očistíme a pokrájame na tenké kolieska. Na panvici necháme speniť 3 PL masla a potom naň hodíme pokrájaný cesnak. Opečieme ho do zlato-hneda, pridáme očistené šampiňóny v celku, okoreníme, osolíme, pridáme bazalku a podusíme, kým šampiňóny zmäknú. Potom panvicu odokryjeme a necháme vodu odpariť. Medzitým dáme hrianky do opiecť. Keď sú hrianky hotové, odstavíme šampiňónovú zmes. Výdatne ju poukladáme na čerstvé hrianky a hneď podávame.