obrazok zahlavie

Grilované chlebíky

Potrebujeme: 
chlieb 
slovenské maslo 
kuracie prsia 
tvrdý syr nakrájaný na tenké plátky 
čierne korenie 
soľ 
paradajky 
bylinky 

Postup: 
Chlieb nakrájame na tenké krajce. Spárujeme ich a na vonkajšie strany jednotlivých dvojíc potrieme maslom. Paradajky umyjeme, osušíme a nakrájame na kolieska. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, nakrájame na tenké plátky, osolíme, okoreníme a potrieme mäkkým maslom z oboch strán. Takto pripravené kuracie plátky ugrilujeme. Na oba krajce, na stranu, ktorá nie je potretá maslom položíme po jednom plátku syra, na jeden krajec dáme aj kolieska paradajky. Ugrilované mäso uložíme na krajec s paradajkou, na vrch položíme druhý krajec syrom na mäso a maslom nahor. Takto pripravené chlebíky dáme ešte na chvíľu na gril, aby sa syr roztopil a maslo opieklo chlebík z oboch strán do chrumkava. Servírujeme s čerstvými bylinkami podľa chuti.