Na cesto potrebujeme:
250 g hladkej múky
160 g slovenského masla
4 PL vody
soľ
Na plnku potrebujeme:
3 vajcia
250 ml smotany
soľ
mleté čierne korenie
štipku muškátového oriešku
150 g strúhaného slovenského syra
2 cukety
pór
Postup:
Dôkladne premiešame maslo, múku, vodu a štipku soli. Cesto necháme pár hodín odstáť v chladničke. Formičky na tartaletky vymastíme maslom. Naplníme cestom. Na cesto dáme papier na pečenie a asi hrsť fazule na zaťaženie. Cesto predpečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi 10 minút. V miske zatiaľ zmiešame smotanu s vajíčkami, osolíme, okoreníme a dochutíme muškátovým orieškom. Cukety a pór očistíme a nakrájame na kolieska. Z predpečených tartaletiek odstránime fazuľu a papier na pečenie. Naplníme ich vajíčko-smotanovou zmesou. Na vrch dáme kolieska cukety a póru a posypeme syrom. Dáme späť do rúry a pečieme ešte asi 30 minút.