obrazok zahlavie

Zelená tekvicová polievka

Potrebujeme: 
1 stredne veľkú tekvicu 
50 g slovenského masla s SK OVÁLOM 
1 veľkú cibuľu 
1 kocku zeleninového bujónu 
700 ml slovenského mlieka s SK OVÁLOM 
150 ml slovenskej šľahačovej smotany s SK OVÁLOM 
3 PL polohrubej múky na zahustenie 
kôpor 
mleté čierne korenie
mletá rasca 
soľ 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
Tekvicu očistíme, nastrúhame a nasolíme. Na masle osmažíme cibuľku. Potom na cibuľku dáme mierne vyžmýkanú tekvicu, trochu ju opražíme. Podlejeme vodou, pridáme bujón, premiešame. Chvíľku povaríme, ochutnáme, či je tekvica mäkká. Pripravíme si zápražku z múky a mlieka. Vylejeme ju do uvarenej tekvice a premiešame. Dochutíme kôprom, čiernym korením, mletou rascou a soľou. Nakoniec polievku rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a pridáme smotanu. Podávame napríklad s opečeným chlebíkom.