obrazok zahlavie

Studená uhorkovka

Potrebujeme: 
2 strúčiky cesnaku 
400 g šalátovej uhorky 
1 ČL kôpru 
1 ČL cukru 
800 ml slovenského bieleho jogurtu 
250 ml slovenskej kyslej smotany 
soľ 
mleté čierne korenie 

Postup: 
Uhorky umyjeme a očistíme, polovicu z nich postrúhame na strúhadle a druhú pokrájame na malé kocky. Postrúhané uhorky dáme spolu s pretlačeným cesnakom, soľou, čiernym korením, posekaným kôprom, cukrom a 200 ml jogurtu do mixéra. Zmes dôkladne pomixujeme a premiešame so smotanou a zvyškom jogurtu. Nakoniec do polievky pridáme uhorky pokrájané na kocky, zamiešame a dáme vychladiť do chladničky. Podávame s lyžicou kyslej smotany a posypané bylinkami podľa chuti.