obrazok zahlavie

Šošovicová polievka s hovädzím mäsom

Potrebujeme: 
2 PL slovenského masla s SK OVÁLOM 
400 g bravčového pliecka vcelku 
1 veľká cibuľa 
4 strúčiky cesnaku 
2 veľké mrkvy 
4 stonky stonkového zeleru
4 bobkové listy 
4 guľôčky celého nového korenia
morská soľ 
čerstvo namleté čierne korenie 
2 PL paradajkového pretlaku 
200 g šošovice 
1,7 l horúceho vývaru alebo vody 
sušená majoránka podľa chuti 
na podávanie – slovenská kyslá smotana s SK OVÁLOM 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
Na roztopenom masle orestujeme cibuľu a cesnak nasekané nadrobno, mrkvu a stonkový zeler očistíme a nakrájané na malé kocky. K základu pridáme bobkové listy, celé nové korenie a osolíme. Bravčové pliecko nakrájame na menšie kúsky. Osolíme, okoreníme a dáme do hrnca k základu. Restujeme, kým sa nezatiahne. Po chvíli primiešame pretlak. Šošovicu prepláchneme studenou vodou a pridáme k mäsu. Zalejeme vriacou vodou alebo vývarom a na miernom ohni varíme pod pokrievkou domäkka, približne 40 minút. Pred dokončením polievku dochutíme podľa potreby soľou a koreníme a pridáme majoránku podľa chuti.