Potrebujeme:
400 g bravčového pliecka vcelku
1 veľká cibuľa
4 strúčiky cesnaku
2 veľké mrkvy
4 stonky stonkového zeleru
4 bobkové listy
4 guľôčky celého nového korenia
morská soľ
čerstvo namleté čierne korenie
2 PL paradajkového pretlaku
200 g šošovice
1,7 l horúceho vývaru alebo vody
sušená majoránka podľa chuti
na podávanie – slovenská kyslá smotana s
SK OVÁLOM
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Na roztopenom masle orestujeme cibuľu a cesnak nasekané nadrobno, mrkvu a stonkový zeler očistíme a nakrájané na malé kocky. K základu pridáme bobkové listy, celé nové korenie a osolíme. Bravčové pliecko nakrájame na menšie kúsky. Osolíme, okoreníme a dáme do hrnca k základu. Restujeme, kým sa nezatiahne. Po chvíli primiešame pretlak. Šošovicu prepláchneme studenou vodou a pridáme k mäsu. Zalejeme vriacou vodou alebo vývarom a na miernom ohni varíme pod pokrievkou domäkka, približne 40 minút. Pred dokončením polievku dochutíme podľa potreby soľou a koreníme a pridáme majoránku podľa chuti.