obrazok zahlavie

Šampiňónový krém

Potrebujeme: 
200 g šampiňónov 
1 šalotku 
1 PL slovenského masla 
½ strúčiku cesnaku 
tymián 
1 zemiak 
slovenskú smotanu na varenie 
bylinky podľa chuti 
olivový olej 
soľ 

Postup: 
Šalotku ošúpeme, nakrájame nadrobno a podusíme na slovenskom masle. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Pridáme ich k šalotke a podlejeme troškou vody. Osolíme, dochutíme tymiánom, pretlačeným cesnakom a povaríme asi 15 minút. Zopár plátkov šampiňónov odložíme bokom. Rozmixujeme, pridáme smotanu na varenie a zahustíme nastrúhaným zemiakom. Krátko povaríme. Hotovú polievku ozdobíme plátkami šampiňónov, kvapkou oleja a bylinkami podľa chuti.