obrazok zahlavie

Pórovo-syrová polievka

Potrebujeme: 
2 stredné cibule 
500 g póru 
2 PL masla s SK OVÁLOM
2 PL hladkej múky 
1 l vývaru/rozrobeného bujónu 
300 g slovenského taveného syra s SK OVÁLOM 
štipka mletého bieleho korenia 
štipka mletého muškátového orecha 
soľ
chlieb na krutóny 
1 PL slovenského masla 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup: 
Cibuľu a pór olúpeme, nadrobno nakrájame. Maslo rozpustíme, pridáme zeleninu a počkáme kým zosklovatie. Potom ju zapražíme múkou, po chvíľke všetko zalejeme vývarom z mäsa a privedieme k varu. Asi 10 minút varíme na miernom ohni. Po malých kúskoch pridávame do polievky tavený syr. Stále miešame, až kým sa syr úplne nerozpustí. Dochutíme korením a muškátovým orieškom, nakoniec pridáme petržlenovú vňať. Chlieb nakrájame na kocky a upečieme na masle dozlatova. Polievku rozdelíme na taniere a do každého vložíme upečené krutóny.