obrazok zahlavie

Krémová hráškovica s mätovými lístkami

Na polievku potrebujeme: 
1 lyžička repkového oleja 
120 ml smotany na varenie s SK OVÁLOM 
1 ks cibule 700 ml zeleninového vývaru 
500 g mrazeného hrášku 
Soľ a čierne korenie podľa chuti 
Mätové lístky 

                                                                        Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.  

Postup: 
Najskôr si v hrnci zohrejeme lyžičku repkového oleja, pridáme na jemno nasekanú cibuľu a restujeme ju na miernom stupni približne 2 – 3 minúty. Cibuľu zalejeme zeleninovým vývarom a privedieme do varu. Následne pridáme do hrnca hrášok, ktorý varíme približne 10 minút. Do polievky pridáme smotanu na varenie a varíme ešte 5 minúť. Uvarenú polievku rozmixujeme dohladka a vytvoríme až vytvoríme jemnú hráškovú polievku. Na koniec osolíme a okoreníme podľa chuti. Polievku vieme ozdobiť nahrubo nakrájanými mätovými lístkami a hráškom.