Na polievku potrebujeme:
1 lyžička repkového oleja
1 ks cibule
700 ml zeleninového vývaru
500 g mrazeného hrášku
Soľ a čierne korenie podľa chuti
Mätové lístky
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Najskôr si v hrnci zohrejeme lyžičku repkového oleja, pridáme na jemno nasekanú cibuľu a restujeme ju na miernom stupni približne 2 – 3 minúty. Cibuľu zalejeme zeleninovým vývarom a privedieme do varu. Následne pridáme do hrnca hrášok, ktorý varíme približne 10 minút. Do polievky pridáme smotanu na varenie a varíme ešte 5 minúť. Uvarenú polievku rozmixujeme dohladka a vytvoríme až vytvoríme jemnú hráškovú polievku. Na koniec osolíme a okoreníme podľa chuti. Polievku vieme ozdobiť nahrubo nakrájanými mätovými lístkami a hráškom.