Potrebujeme:
2 bobkové listy
2 strúčiky cesnaku
1 šálku sušeného cíceru
soľ
3 PL olivového oleja
1 šalotku
¼ šálky slovenskej smotany na varenie
mleté čierne korenie
tymián
1 mrkvu
rozmarín na ozdobenie
slaninu
Postup:
Cícer si cez noc namočíme do vody. Pred varením vodu scedíme, zalejeme čerstvou vodou, pridáme bobkové listy, cesnak a tymián. Cícer uvaríme domäkka. V ďalšom hrnci orestujeme šalotku a nakrájanú mrkvu. Následne pridáme cícer a približne štyri šálky vody, v ktorej sa cícer varil. Dochutíme korením, soľou a tymiánom. Povaríme asi 30 minút a rozmixujeme dohladka. Pridáme slovenskú smotanu na varenie a necháme krátko prejsť varom. Slaninku nakrájame a opražíme na samostatnej panvici. Hotovú polievku ozdobíme slaninkou a vetvičkou rozmarínu.