obrazok zahlavie

Jemný petržlenový krém

Potrebujeme: 
3 petržleny 
2 zemiaky 
1 menšiu cibuľu 
100 - 200 ml slovenskej šľahačkovej smotany 
soľ 
čierne korenie 
drvenú rascu 
petržlenovú vňať 
zeleninový/mäsový bujón 
olej 

Postup: 
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľku, pridáme na kocky nakrájanú zeleninu a chvíľu orestujeme. Potom pridáme cca 2 l vody, jeden mäsový alebo zeleninový bujón a varíme, až kým nie je petržlen aj so zemiakmi mäkký. Potom rozmixujeme do hladka, prileje smotanu podľa toho, akú chceme mať hustú polievku. Znovu dáme na sporák variť a potom dochutíme soľou, korením a rascou. Pri podávaní posypeme polievku petržlenovou vňaťou.