obrazok zahlavie

Hráškovo-mätová polievka

Postup: 
400 g čerstvého/mrazeného hrášku 
500 ml vody 
1 kocka zeleninového bujónu 
50 g slovenského masla 
1/2 ČL soli 
1 bielu cibuľu 
2 jarné cibuľky 
10 lístkov čerstvej mäty 
čierne korenie 
soľ 

Postup: 
Hrášok vyberieme z mrazničky aspoň 10 minút pred prípravou polievky. V hrnci na masle opražíme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita. Cibuľu zalejeme 500 ml vody a pridáme bujón. Keď začne voda vrieť, pridáme do nej hrášok, lístky mäty, osolíme, prípadne aj dokoreníme čiernym korením podľa chuti. Polievku varíme 3-4 minúty, následne polievku odstavíme z tepla, rozmixujeme ju ponorným mixérom do hladka a potom ju ešte 1 minútu necháme prevrieť. Polievku podávame čerstvou jarnou cibuľkou pokrájanou na tenké pásiky.