Potrebujeme:
200 g bielej fazule
1 cibuľu
100 g paradajkového pretlaku
2 zemiaky
2 PL hladkej múky
údenú klobásu
slovenskú kyslú smotanu
olej
soľ
petržlenovú vňať
čili
Postup:
Fazuľu namočíme deň vopred do vody. Na druhý deň zlejeme, prilejeme čerstvú vodu a fazuľu dáme variť. Pridáme ošúpanú cibuľu, ošúpané zemiaky nakrájané na kocky, paradajkový pretlak a nakrájanú klobásu.
Varíme približne 25 minút. Z múky a oleja si spravíme zápražku, ktorú prilejeme do polievky. Krátko povaríme. Osolíme a okoreníme. Dochutíme petržlenovou vňaťou.
P. S. Ak ste skutoční fajnšmekri, na záver si do polievky primiešajte slovenskú kyslú smotanu. Tí odvážnejší z vás môžu skúsiť aj čili.