Potrebujeme:
500 ml kávy podľa vlastnej chuti
400 ml slovenského plnotučného mlieka s
SK OVÁLOM 50 ml slovenskej šľahačkovej smotany s
SK OVÁLOM 2 PL javorového/vanilkového/karamelového sirupu
formu na ľadové kocky
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Pripravíme si 500 ml svojej obľúbenej kávy, napr. spôsobom french press/zalievaná káva/ espresso a pod. Potrebujeme, aby bola odfiltrovaná od zrniečok kávy. Prilejeme do nej 100 ml vody a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Formu na kocky ľadu opatrne naplníme vychladnutou kávou a dáme ich zamraziť, najlepšie na celú noc.
Pri príprave nápoja zmiešame vychladené mlieko spolu so šľahačkovou smotanou. Nachystáme si dva 300 ml poháre, na spodok každého dáme za 1 PL javorového/vanilkového/karamelového sirupu, do 2/3 pohárov nalejeme mlieko so smotanou. Kávové kocky vyberieme z mrazničky a pridáme do pohárov po 4 ks a potom poháre doplníme po okraj mliekom. Nápoj môžeme nechať postáť zopár minút, aby sa kávové kocky jemne roztopili a premiešala sa tak chuť kávy s mliekom.