Na nápoj potrebujeme:
200 ml slovenskej smotany na šľahanie s
SK OVÁLOM 100 g horkej čokolády
2 balíky vanilkového cukru
Pomarančová kôra
Na ozdobenie potrebujeme:
200 ml slovenskej smotany na šľahanie s
SK OVÁLOM Škoricu podľa chuti
Vanilkové alebo čokoládové trubičky
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Ako prvé si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládku a následne do nej pridáme polievkovú lyžicu smotany na šľahanie a lyžicu mlieka. Zmes rozmiešame a vypneme. Potom si v druhom hrnci zohrejeme zvyšnú smotanu, mlieko a pridáme vanilkový cukor. K horúcej smotane a mlieku prilejeme roztopenú čokoládu a poriadne zamiešame. Pomarančovú kôru pridávame ako poslednú a necháme zovrieť. Smotanu na šľahanie vylejeme do misy a mixérom alebo ručným šľahačom vyšľaháme do tuha. Horúcu čokoládu nalejeme do šálok, ozdobíme šľahačkou, škoricou a trubičkami.