obrazok zahlavie

Horúca čokoláda so škoricou a šľahačkou

Na nápoj potrebujeme: 
200 ml slovenskej smotany na šľahanie s SK OVÁLOM 
300 ml slovenského mlieka s SK OVÁLOM 
100 g horkej čokolády  
2 balíky vanilkového cukru 
Pomarančová kôra 

Na ozdobenie potrebujeme: 
200 ml slovenskej smotany na šľahanie s SK OVÁLOM 
Škoricu podľa chuti 
Vanilkové alebo čokoládové trubičky 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup:
Ako prvé si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládku a následne do nej pridáme polievkovú lyžicu smotany na šľahanie a lyžicu mlieka. Zmes rozmiešame a vypneme. Potom si v druhom hrnci zohrejeme zvyšnú smotanu, mlieko a pridáme vanilkový cukor. K horúcej smotane a mlieku prilejeme roztopenú čokoládu a poriadne zamiešame. Pomarančovú kôru pridávame ako poslednú a necháme zovrieť. Smotanu na šľahanie vylejeme do misy a mixérom alebo ručným šľahačom vyšľaháme do tuha. Horúcu čokoládu nalejeme do šálok, ozdobíme šľahačkou, škoricou a trubičkami.