obrazok zahlavie

Šľahačkové venčeky

Potrebujeme: 
100 g slovenského masla 
300 ml vody 
štipku soli 
200 g polohrubej múky 
5 vajec 
3 balenie slovenskej smotany na šľahanie 
vanilkový cukor 
práškový cukor na posypanie 

Postup: 
Vodu zohrejeme s maslom a štipkou soli. Postupne pridávame múku a miešame, až kým nám vznikne hustá hmota. Necháme vychladnúť a do vychladnutej zmesi postupne primiešavame vajcia. Cesto za pomoci vrecúška na zdobenie vytlačíme do tvaru krúžku na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C približne 25 minút. Upečené venčeky necháme vychladnúť, prekrojíme a naplníme čerstvo vyšľahanou šľahačkou s vanilkovým cukrom. Posypeme práškovým cukrom.