obrazok zahlavie

Medový krémeš

Na cesto potrebujeme: 
300 g hladkej múky 
100 g práškového cukru 
2 vajcia 
2 PL rumu 
1 PL medu 
1 KL sódy bikarbóny 
50 g slovenského masla 

Na plnku potrebujeme: 
200 g slovenského masla 
150 g práškového cukru 
1 L slovenského mlieka 
2 žĺtky 
4 PL polohrubej múky 
2 balenia Zlatého klasu 
1 až 2 PL rumu 

Na šľahačku potrebujeme: 
2 balenia slovenskej smotany na šľahanie 
2 balenia vanilkového cukru 

Postup: 
Všetky suroviny na cesto premiešame. Cesto rozdelíme na dve polovice a rozvaľkáme. Na cesto priložíme plech, na ktorom budeme piecť, a obrežeme ho príborovým nožíkom, aby sme dosiahli potrebnú veľkosť. Cesto prenesieme pomocou valčeka na plech. Pečieme na opačnej strane plechu, na ktorý sme si dali papier na pečenie. V slovenskom mlieku rozšľaháme žĺtky, múku a Zlatý klas. Uvaríme si puding, ktorý necháme vychladnúť. Slovenské maslo vyšľaháme s práškovým cukrom. Do maslovej zmesi postupne primiešame vychladnutý puding a rum. Vychladnutý plát cesta potrieme plnkou a slovenskou smotanou na šľahanie vyšľahanou s vanilkovým cukrom. Prikryjeme druhým plátom cesta a posypeme práškovým cukrom. Necháme stuhnúť v chladničke.