obrazok zahlavie

Medové krémeše

Potrebujeme:
2 vajcia
2 PL medu
200 g slovenského masla
200 g práškového cukru
300 g hladkej múky
½ KL jedlej sódy

Na plnku potrebujeme:
1 l slovenského mlieka
120 g vanilkového pudingu
100 g kryštálového cukru
5 vaječných bielkov
50 ml masla

Postup:
Plech vyložíme papierom na pečenie. V miske zmiešame múku, cukor, med a vajcia, zalejeme rozpusteným maslom a rozmixujeme s jedlou sódou. Cesto rozdelíme na polovicu a rozotrieme stierkou na pečenie na dva pláty. Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C asi 6 minút. V mlieku uvaríme puding s cukrom a maslom. Do horúceho pudingu vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Do formy vložíme jeden medový plát a zalejeme horúcim pudingom. Necháme vychladnúť. Zakryjeme druhým medovým plátom a necháme na chvíľu stuhnúť v chladničke. Medový krémeš nakrájame na kocky. Posypeme cukrom.
Dobrú chuť!