obrazok zahlavie

Kakaovník

Na cesto potrebujeme:
500 g hladkej múky
3 PL medu
1 KL soli
250 ml slovenského mlieka
25 g droždia
1 žĺtok
1 PL masla

Na plnku potrebujeme:
130 g slovenského masla
1 balenie vanilkového cukru
100 g práškového cukru
1,5PL kakaa

Postup:
Mlieko s medom zohrejeme, primiešame droždie a necháme vykysnúť kvások. Z múky, kvásku, soli, žĺtka a masla vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť asi hodinu. Zatiaľ si pripravíme plnku. Zo zmäknutého masla, cukru a kakaa vymiešame krém. Do formy dáme cesto, pridáme plnku, dobre zabalíme. Necháme dokysnúť ešte 40 minút. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi 20 minút.