obrazok zahlavie

Syrové vyprážance

Potrebujeme na cesto: 
2 šálky bieleho jogurtu 
4 šálky hladkej múky 
1 ČL soli 
1 ČL cukru 
1 ČL sódy bikarbóny 
2 šálky strúhaného mäkšieho slovenského syra 
olej na vyprážanie 

Potrebujeme na náplň: 
2 šálky strúhaného mäkšieho slovenského syra 

Potrebujeme na potretie: 
1 strúčik cesnaku 

Postup: 
Jogurt zmiešame s cukrom, soľou a sódou. Pridáme múku, strúhaný syr a vypracujeme jemné a mäkké cesto. Cesto rozdelíme na 10 rovnakých častí, z ktorých vyformujeme placky. Do stredu každej placky navrstvíme náplň, zavinieme, pretočíme a opäť jemne rozvaľkáme do tvaru placky – langoša. Vyprážame na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista. Hotové placky môžeme potrieť pretlačeným cesnakom, posypať strúhaným syrom a pokvapkať kečupom. Podľa chuti pridáme na vrch čerstvú petržlenovú vňať alebo iné bylinky.