Potrebujeme na cesto:
2 šálky bieleho jogurtu
4 šálky hladkej múky
1 ČL soli
1 ČL cukru
1 ČL sódy bikarbóny
2 šálky strúhaného mäkšieho slovenského syra
olej na vyprážanie
Potrebujeme na náplň:
2 šálky strúhaného mäkšieho slovenského syra
Potrebujeme na potretie:
1 strúčik cesnaku
Postup:
Jogurt zmiešame s cukrom, soľou a sódou. Pridáme múku, strúhaný syr a vypracujeme jemné a mäkké cesto. Cesto rozdelíme na 10 rovnakých častí, z ktorých vyformujeme placky. Do stredu každej placky navrstvíme náplň, zavinieme, pretočíme a opäť jemne rozvaľkáme do tvaru placky – langoša.
Vyprážame na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista. Hotové placky môžeme potrieť pretlačeným cesnakom, posypať strúhaným syrom a pokvapkať kečupom. Podľa chuti pridáme na vrch čerstvú petržlenovú vňať alebo iné bylinky.