obrazok zahlavie

Ružičkový kel so slaninkou

Potrebujeme: 
700 g očisteného ružičkového kelu 
100 g anglickej slaninky 
1 PL slovenského masla 
1 PL slnečnicového oleja 
300 ml slovenskej smotany na šľahanie 
1 vajce 
½ KL citrónovej šťavy 
2 PL strúhanky 
3 PL parmezánu 
soľ 
korenie 

Postup: 
Rúru predhrejeme na 180 °C. Ružičkový kel krátko povaríme v osolenej vode. Dôkladne scedíme. Vo väčšom hrnci rozpustíme maslo a opečieme slaninku. Pridáme ružičkový kel a pár minút opečieme. Pridáme slovenskú smotanu vymiešanú s vajcom a necháme krátko prejsť varom. Osolíme, okoreníme a dochutíme citrónovou šťavou. Dáme do pekáča a posypeme parmezánom zmiešaným so strúhankou. Pečieme približne 20 minút dozlatista.