Potrebujeme:
700 g očisteného ružičkového kelu
100 g anglickej slaninky
1 PL slovenského masla
1 PL slnečnicového oleja
300 ml slovenskej smotany na šľahanie
1 vajce
½ KL citrónovej šťavy
2 PL strúhanky
3 PL parmezánu
soľ
korenie
Postup:
Rúru predhrejeme na 180 °C. Ružičkový kel krátko povaríme v osolenej vode. Dôkladne scedíme. Vo väčšom hrnci rozpustíme maslo a opečieme slaninku. Pridáme ružičkový kel a pár minút opečieme. Pridáme slovenskú smotanu vymiešanú s vajcom a necháme krátko prejsť varom. Osolíme, okoreníme a dochutíme citrónovou šťavou. Dáme do pekáča a posypeme parmezánom zmiešaným so strúhankou. Pečieme približne 20 minút dozlatista.