obrazok zahlavie

Novoročný rezeň

Potrebujeme: 
6 ks bravčových karé rezňov 
100 g hladkej múky 
2 vajcia 
200 g slovenskej kyslej smotany 
100 g slovenského údeného syra (strúhaného) 
strúhanku 
olej 
soľ 
mleté čierne korenie 
2 strúčiky cesnaku 

Postup: 
Deň pred vyprážaním rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom, zalejeme olejom a necháme do druhého dňa odležať v chladničke. Pred vyprážaním pripravíme zmes na obaľovanie. Zmiešame vajcia, smotanu, strúhaný syr, osolíme a okoreníme. Hladkú múku a strúhanku pripravíme na dva taniere na obaľovanie. Rezeň najprv obalíme v múke, potom vo vajíčkovej zmesi a nakoniec v strúhanke. Vypražíme na rozohriatom oleji a po vybratí necháme odkvapkať na papierovom obrúsku. Podávame napríklad so zemiakovou kašou.