Potrebujeme:
6 ks bravčových karé rezňov
100 g hladkej múky
2 vajcia
200 g slovenskej kyslej smotany
100 g slovenského údeného syra (strúhaného)
strúhanku
olej
soľ
mleté čierne korenie
2 strúčiky cesnaku
Postup:
Deň pred vyprážaním rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom, zalejeme olejom a necháme do druhého dňa odležať v chladničke.
Pred vyprážaním pripravíme zmes na obaľovanie. Zmiešame vajcia, smotanu, strúhaný syr, osolíme a okoreníme. Hladkú múku a strúhanku pripravíme na dva taniere na obaľovanie. Rezeň najprv obalíme v múke, potom vo vajíčkovej zmesi a nakoniec v strúhanke. Vypražíme na rozohriatom oleji a po vybratí necháme odkvapkať na papierovom obrúsku. Podávame napríklad so zemiakovou kašou.