Potrebujeme:
morčacie prsia
olej
soľ
korenie
vegetu
cukor
500 ml vody
60 g hladkej múky
40 g slovenského masla
200 ml slovenského mlieka
čerstvý kôpor
1 slovenskú kyslú smotanu
ocot
knedľu
Postup:
Morčacie prsia ochutíme a opečieme na oleji. Kôpor si nasekáme nadrobno. Slovenské maslo si rozpustíme v hrnci, následne pridáme hladkú múku a miešame, kým vznikne zápražka. Postupne prilievame vodu a miešame. Pridáme vegetu a soľ. Keď zmes zovrie, prilejeme mlieko. Povaríme približne 7 minút za stáleho miešania. Dochutíme octom a cukrom a do omáčky nasypeme nasekaný kôpor. Necháme krátko prejsť varom a primiešame slovenskú kyslú smotanu. Hotové morčacie prsia polejeme omáčkou. Servírujeme s knedľou.