obrazok zahlavie

Morčacie prsia v kôprovej omáčke

Potrebujeme: 
morčacie prsia 
olej 
soľ 
korenie 
vegetu 
cukor 
500 ml vody 
60 g hladkej múky 
40 g slovenského masla 
200 ml slovenského mlieka 
čerstvý kôpor 
1 slovenskú kyslú smotanu 
ocot 
knedľu 

Postup: 
Morčacie prsia ochutíme a opečieme na oleji. Kôpor si nasekáme nadrobno. Slovenské maslo si rozpustíme v hrnci, následne pridáme hladkú múku a miešame, kým vznikne zápražka. Postupne prilievame vodu a miešame. Pridáme vegetu a soľ. Keď zmes zovrie, prilejeme mlieko. Povaríme približne 7 minút za stáleho miešania. Dochutíme octom a cukrom a do omáčky nasypeme nasekaný kôpor. Necháme krátko prejsť varom a primiešame slovenskú kyslú smotanu. Hotové morčacie prsia polejeme omáčkou. Servírujeme s knedľou.