obrazok zahlavie

Krémové kura

Potrebujeme: 
4 kuracie prsia 
korenie na pečené kura 
50 g slovenského masla 
2 strúčiky cesnaku 
60 ml bieleho vína 
3 šálky špenátových listov 
1 slovenský tavený syr v črievku 
180 ml slovenskej smotany na varenie 

Postup: 
Kuracie necháme v celku, alebo podľa veľkosti rozrežeme na polovice a poriadne ochutíme korením na pečené kura. V hlbokej panvici roztopíme 30 g masla a opekáme ochutené prsia z jednej strany asi 4 minúty, potom ich otočíme na druhú stranu a pridáme zvyšok masla. Po zhnednutí prsia vyberieme na tanier. Do horúceho výpeku hodíme nadrobno pokrájaný cesnak a restujeme asi 1 minútu. Potom prilejeme biele víno a necháme ho za občasného miešania redukovať pár minút. Pridáme umytý a osušený špenát a restujeme cca 2 minúty. Smotanu na varenie rozmiešame s taveným syrom a pridáme k špenátu. Túto zmes necháme chvíľu pobublať a odstavíme. Kuracie prsia pokrájame na hrubé rezance a podávame poliate špenátovou omáčkou napríklad s krémovou zemiakovou kašou a postrúhaným tvrdým syrom.