1 hlávku karfiolu
2 celé vajcia
1 hrnček hladkej múky
1 hrnček strúhanky
olej
soľ
Potrebujeme na dresing:
500 g slovenského bieleho jogurtu
korenie tsatsiky
olivový olej
štipku kajenskej papriky
soľ
1 celý citrón
Postup:
Surový karfiol rozoberieme na ružičky, umyjeme, osušíme a obalíme v trojobale. Rúru zohrejeme na 200 °C a dáme do nej ohriať plech. Horúci plech potom vyložíme papierom na pečenie, potrieme olejom, poukladáme naň karfiol, ten tiež pokvapkáme olejom a pečieme cca 15 minút. Potom ho poobraciame, znovu pokvapkáme olejom a pečieme ešte do zhnednutia. Na dresing zmiešame jogurt, korenie, trošku oleja, soľ a štipku kajenského korenia. Hotový karfiol podávame s mesiačikom citróna a pred konzumáciou ním pokvapkáme karfiol.