obrazok zahlavie

Domáce rybie prsty

Potrebujeme: 
500 g filety z tresky 
50 g ovsených vločiek 
trochu slovenského mlieka 
1 žĺtok 
1/2 ČL korenia na ryby 
1/2 cibule 
soľ 
kyslú smotanu 
1 strúčik cesnaku 

 Potrebujeme na trojobal: 
 hladkú múku 
 vajcia 
 strúhanku 

Postup: 
Cibuľu nadrobno nakrájame, opražíme na troche oleja a potom vyberieme z panvice. Ovsené vločky namočíme do mlieka na 5 minút a potom ich vyžmýkame. Očistenú a vykostenú rybu pomelieme spolu s cibuľou a ovsenými vločkami na kašu, pridáme korenie na ryby, žĺtok a premiešame. Zmes, podobnú tej na fašírky, necháme 15 minút postáť. Potom ju na papieri na pečenie vyvaľkáme na hrúbku 1-1,5 cm. Z vyvaľkanej placky nakrájame rovnomerne prsty a oddelíme ich od seba. Spolu s papierom ich prenesieme na tácku či plech, čo sa nám zmestí do mrazničky a necháme 30-60 minút stuhnúť. Po vybratí z mrazničky obalíme v trojobale a dáme pražiť na horúci olej. Podávame pokvapkané citrónom so smotanovo-cesnakovým dresingom. Dresing si pripravíme zmiešaním tégliku smotany s pretlačeným strúčikom cesnaku a štipkou soli.