Potrebujeme:
500 g filety z tresky
50 g ovsených vločiek
trochu slovenského mlieka
1 žĺtok
1/2 ČL korenia na ryby
1/2 cibule
soľ
kyslú smotanu
1 strúčik cesnaku
Potrebujeme na trojobal:
hladkú múku
vajcia
strúhanku
Postup:
Cibuľu nadrobno nakrájame, opražíme na troche oleja a potom vyberieme z panvice. Ovsené vločky namočíme do mlieka na 5 minút a potom ich vyžmýkame. Očistenú a vykostenú rybu pomelieme spolu s cibuľou a ovsenými vločkami na kašu, pridáme korenie na ryby, žĺtok a premiešame. Zmes, podobnú tej na fašírky, necháme 15 minút postáť. Potom ju na papieri na pečenie vyvaľkáme na hrúbku 1-1,5 cm. Z vyvaľkanej placky nakrájame rovnomerne prsty a oddelíme ich od seba. Spolu s papierom ich prenesieme na tácku či plech, čo sa nám zmestí do mrazničky a necháme 30-60 minút stuhnúť. Po vybratí z mrazničky obalíme v trojobale a dáme pražiť na horúci olej. Podávame pokvapkané citrónom so smotanovo-cesnakovým dresingom. Dresing si pripravíme zmiešaním tégliku smotany s pretlačeným strúčikom cesnaku a štipkou soli.