Potrebujeme:
olivový olej
1 cibuľu
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
2 bobkové listy
200 g ryže na rizoto
100 ml suchého bieleho vína
1 l zeleninového vývaru
2 čerstvé červené repy
50 g parmezánu
½ citróna
250 g slovenského mäkkého syra s SK OVÁLOM
rukolu na ozdobenie
Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom.
Postup:
Nadrobno nakrájanú cibuľu podusíme na olivovom oleji. Ochutíme soľou, korením a bobkovými listami. Keď trochu zmäkne, primiešame ryžu na rizoto. Podlejeme bielym vínom a chvíľu povaríme, aby sa odparil alkohol. Do rizota postupne po naberačkách pridávame teplý vývar, aby bola ryža vždy iba trochu zaliata a vzniklo krémové rizoto. Po chvíli primiešame očistenú a nastrúhanú červenú repu.
Asi po 20 minútach (keď je ryža uvarená) pridáme maslo, strúhaný parmezán a citrónovú šťavu. Zľahka premiešame, zakryjeme a necháme niekoľko minút odpočívať. Na tanier naservírujeme rizoto, pridáme kúsky mäkkého syra a posypeme umytou rukolou.