obrazok zahlavie

Cviklové rizoto

Potrebujeme: 
olivový olej 
1 cibuľu
soľ 
čerstvo mleté čierne korenie 
2 bobkové listy 
200 g ryže na rizoto 
100 ml suchého bieleho vína 
1 l zeleninového vývaru 
2 čerstvé červené repy 
2 PL slovenského masla s SK OVÁLOM 
50 g parmezánu 
½ citróna 
250 g slovenského mäkkého syra s SK OVÁLOM 
rukolu na ozdobenie 

Podporujte slovenských farmárov a mliekarov, kupujte výrobky s SK oválom. 

Postup:
Nadrobno nakrájanú cibuľu podusíme na olivovom oleji. Ochutíme soľou, korením a bobkovými listami. Keď trochu zmäkne, primiešame ryžu na rizoto. Podlejeme bielym vínom a chvíľu povaríme, aby sa odparil alkohol. Do rizota postupne po naberačkách pridávame teplý vývar, aby bola ryža vždy iba trochu zaliata a vzniklo krémové rizoto. Po chvíli primiešame očistenú a nastrúhanú červenú repu. Asi po 20 minútach (keď je ryža uvarená) pridáme maslo, strúhaný parmezán a citrónovú šťavu. Zľahka premiešame, zakryjeme a necháme niekoľko minút odpočívať. Na tanier naservírujeme rizoto, pridáme kúsky mäkkého syra a posypeme umytou rukolou.