obrazok zahlavie

Cordon blue so zemiakovou kašou

Na cordon blue potrebujeme: 
4 hrubšie teľacie rezne 
4 tenké plátky šunky 
4 tenké plátky slovenského syra 
2 vajcia 
hladkú múku na obaľovanie rezňov 
strúhanku 
olej 
soľ 
korenie 

Na zemiakovú kašu potrebujeme: 
zemiaky 
slovenské mlieko podľa chuti 
trochu slovenského masla 
soľ 
čerstvú petržlenovú vňať 

Postup: 
Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme v osolenej vriacej vode. Rezne umyjeme a osušíme. Z boku do nich narežeme otvor. Osolíme a okoreníme ich zvonku aj zvnútra. Následne ich jemne vyklepeme. Do narezaných otvorov vložíme plátok šunky a plátok syra. Trochu naklepeme, aby sa okraje spojili. Naplnené rezne obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a strúhanke. Na rozpálenom oleji vysmažíme do zlatista. Uvarené zemiaky popučíme, postupne primiešavame slovenské mlieko, aby mala kaša želanú konzistenciu. Primiešame aj trochu slovenského masla. Osolíme a pred servírovaním ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.