Na cordon blue potrebujeme:
4 hrubšie teľacie rezne
4 tenké plátky šunky
4 tenké plátky slovenského syra
2 vajcia
hladkú múku na obaľovanie rezňov
strúhanku
olej
soľ
korenie
Na zemiakovú kašu potrebujeme:
zemiaky
slovenské mlieko podľa chuti
trochu slovenského masla
soľ
čerstvú petržlenovú vňať
Postup:
Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme v osolenej vriacej vode. Rezne umyjeme a osušíme. Z boku do nich narežeme otvor. Osolíme a okoreníme ich zvonku aj zvnútra. Následne ich jemne vyklepeme. Do narezaných otvorov vložíme plátok šunky a plátok syra. Trochu naklepeme, aby sa okraje spojili. Naplnené rezne obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a strúhanke. Na rozpálenom oleji vysmažíme do zlatista. Uvarené zemiaky popučíme, postupne primiešavame slovenské mlieko, aby mala kaša želanú konzistenciu. Primiešame aj trochu slovenského masla. Osolíme a pred servírovaním ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.